Selecteer een pagina

NU TE BOEKEN:
THEATERPROGRAMMA

2024-2025

EEN IERSE AVOND MET MANNEN VAN NAAM

Hoe zou het toch komen dat zo’n klein land als Ierland over de hele wereld bekend staat om zijn muziek? Van weemoedige ballades, vrolijke meezingers en razendsnelle deunen tot de hedendaagse popmuziek. En hoe komt het dat de Mannen van Naam zich hun complete muzikale carrière hebben laten leiden door Ierse en Schotse muziek? Die invloeden waren al te horen in grote hits als Laat Maar Waaien en Hela Hola (Tuthola) uit hun vroegere jaren bij Pater Moeskroen.

 

In dit theaterprogramma gaan de Mannen op zoek naar die Keltische roots. Ze reizen naar Ierland en komen terug met mooie, spannende en hilarische verhalen waaruit veel duidelijk zal worden. Het resultaat is een compleet Iers programma met tal van klassiekers, onder andere van The Dubliners en The Pogues, uiteraard gestoken in het typische Mannen van Naam-jasje. Ontroerende ballades en opzwepende reels en jigs nemen je mee van de groene heuvels tot diep in de Ierse pubs.

Daarbij staat de cabareteske presentatie van zanger/gitarist/verhalenverteller Ton Smulders garant voor een optimale sfeer. De andere mannen, Ad Grooten en Wilbert van Duinhoven, brengen een scheepslading instrumenten mee, waaronder Ierse whistles, banjo, accordeon en doedelzak. Als klap op de vuurpijl worden de Mannen van Naam voor deze gelegenheid uitgebreid met Siard de Jong, een fiddleplayer die van wanten weet.

 

Check de agenda voor alle speeldata.

Foto: Marc van Beek

THEATERPROGRAMMA

2019-2024

DE DUIVELSBRUG

De MANNEN VAN NAAM speelden de eerste tryouts van DE DUIVELSBRUG in het najaar van 2019. De première/albumpresentatie was op 10 januari 2020 in Dongen. Door corona, én omdat het zo’n toffe show is, gaan ze er nog mee door tot 25 mei 2024. Dan wordt in de Laurentiuskerk in de Duivelsbruglaan in Breda de aller-allerlaatste voortelling gespeeld! té leuk!

Ook in dit programma staan de mooie kleinkunstliedjes en de aanstekelijke folkdeunen weer centraal. Maar deze keer zijn er meer blues-en country-invloeden te horen. Tussen de nummers door vertelt zanger/verteller Ton Smulders het verhaal van DE DUIVELSBRUG, muzikaal ondersteund door zijn kompanen Ad Grooten en Wilbert van Duinhoven. Een spannende oude sage die nog steeds actueel blijkt te zijn. Die als spiegel dient: was alles wel zo anders vroeger? Gaat het nu beter of juist slechter met ons? En hoe staat het met ons morele kompas? Zal dat ons wel veilig over de Duivelsbrug leiden?

Ton Smulders: Zang, gitaar, mondharmonica en verhalen

Ad Grooten: Mandoline, banjo, bouzouki, gitaar, whistle, doedelzak en zang

Wilbert van Duinhoven: Bas, accordeon, melodica, cajon en zang

Check de agenda voor alle speeldata.

Foto: Jaap Reedijk

THEATERPROGRAMMA

‘MOOIE LIEDJES EN STERKE VERHALEN’

vanaf januari 2022

Deze theatershow is een variant op het programma MAN MAN MAN. De mannen spelen het crème de la crème uit hun ruime repertoire. Daardoor kan het programma nog al eens variëren… mooie liedjes genoeg! Soms worden er zelfs verzoeknummers gespeeld en ook worden er af en toe nieuwe nummers ingepast.

Het Brabants Dagblad noemde hen ooit de Brabantse Crosby, Stills and Nash, maar de oplettende theaterbezoeker herkent ze als drie mede-oprichters van Pater Moeskroen. Een podium vol prachtige muziekinstrumenten. Drie boezemvrienden vol liedjes en verhalen.

Als de mannen beginnen is de schaterlach nooit ver weg. Al vloeien de tranen niet alleen van het lachen. De kleine liedjes met teksten over alledaagse onderwerpen zijn ontroerend. Soms pijnlijk herkenbaar. Meestal troostend. Maar vaak ook hilarisch leuk. Want altijd is er de relativering. Een vrolijke Keltische folkdeun. Een accordeon, een banjo, een fluit of een doedelzak. Een aanstekelijk refrein of een goeie grap. En steeds is er die persoonlijke insteek. Het sympathieke contact met het publiek. De lol. De passie. De muzikaliteit. Man, man, man, dat wordt weer een mooi concert!

Check de agenda voor alle speeldata.

Foto: Kees van Duinhoven

THEATERPROGRAMMA 2018-2019

MAN MAN MAN

In de theatershow MAN MAN MAN speelden de Mannen van Naam een dwarsdoorsnede uit hun ruime repertoire. Daardoor kon het programma nog al eens variëren… mooie liedjes genoeg! 

Een podium vol prachtige muziekinstrumenten. Drie boezemvrienden vol liedjes en verhalen. Man, man, man, wat kunnen die gasten spelen… En man, man, man, wat hebben ze een boel te vertellen. Maar bovenal, wat stralen ze een levenslust uit!

Deze voorstelling is sinds kort vervangen door een soortgelijke show met de titel MOOE LIEDJES EN STERKE VERHALEN (zie hierboven)

Foto: Hugo van den Elshout

THEATERPROGRAMMA 2018-2019 & 2017-2018

WAARGEBEURD

De drie leden van MANNEN VAN NAAM stonden jaren geleden aan de basis van PATER MOESKROEN. Met violiste Sylvia Houtzager, bekend van Edison-winnaars FLAIRCK, zijn zij in 2017 een bijzondere combinatie aangegaan.

In korte tijd hadden Ton Smulders, Ad Grooten en Wilbert van Duinhoven als Mannen van Naam indruk gemaakt in de Nederlandse theaterwereld. Met hun vrolijke folkdeunen, prachtige kleinkunstliedjes en autobiografische verhalen werden al heel wat zalen opgezweept, ontroerd en aan het lachen gekregen. Daar werd in deze tournee nog een dimensie aan toegevoegd. Met Sylvia’s virtuoze vioolspel klonken de Keltische deunen nog krachtiger en de ontroerende liedjes nog gevoeliger, mede dankzij haar sfeervolle getokkel op de harp.

De mannen zelf brachten hun indrukwekkend arsenaal aan snaarinstrumenten en fluiten mee, waarbij ook de doedelzak en de accordeon niet ontbraken.

Samen met Sylvia brachten zij een prachtig muzikaal programma dat op hilarische wijze aan elkaar gepraat werd door meesterverteller Ton Smulders, die het ene na het andere sterke verhaal uit zijn mouw schudde. Die verhalen hadden één ding gemeen; ze waren allemaal WAARGEBEURD.

Foto: Dirk W. de Jong

THEATERPROGRAMMA 2016-2017 & 2015-2016

MORGEN IS VER

‘Morgen is Ver’ was het tweede theaterprogramma. De liedteksten gingen met name over alles wat de mannen na aan het hart ligt. Over de mooie mensen om hen heen, over de mensen die ze dichtbij zich willen houden. En over bijzondere mensen die gemist worden. De mannen kwamen opnieuw verrassend uit de hoek met romantische en vrolijke liedjes, aangevuld met opzwepende Keltische deunen op banjo en accordeon. Zo kon de buitenwereld even worden vergeten… want morgen is ver.

Foto: Nol Havens

THEATERPROGRAMMA 2014-2015 & 2013-2014

VERDER

‘Verder’ was het allereerste theaterprogramma van Mannen van Naam. Het was een uitermate vrolijke show met liedjes over de gebreken die een rijp mannenleven met zich meebrengt (‘Brilletjes’) en heimwee naar een onbezorgde jeugd (‘Door dik en dun’, ‘Johan Neeskens’). Maar ook met verstilde liedjes waarin een traan kon worden weggepinkt (‘Dans mijn liefste dans’, ‘Nog één dag’).

Een selectie uit het programma VERDER is op een dvd gezet, die als bonus bij het cd-album ‘Morgen is ver’ wordt geleverd.

Foto: Jaap Reedijk

INFO & BOEKINGEN: THEATER DEPT

Bel of mail met Kees Verdaasdonk van Theater Dept: 06-27046409 / kees@musicdept.nl

Voor contact met de mannen mail of bel je Ad Grooten: info@mannenvannaam.nl  / info@adgrooten.nl / 06-51011350

WIL JE ONZE NIEUWSBRIEF ONTVANGEN? SCHRIJF JE HIER IN!